Bureå kyrkokör

Nu är vårterminen nästan slut vilket innebär att de vanliga övningstiderna, på Onsdagar 19.30 i körrummet på Församlingsgården, då vi träffas för att sjunga tillsammans och ha fantastiskt roligt, tillfälligt upphör nu under sommaren - men vi återkommer till hösten igen! Alla som är intresserade av att sjunga tillsammans med andra likasinnade bör givetvis genast ta chansen att börja. Alla som vill vara med är välkommna, även mitt i en termin! Kom ihåg: Du är alltid välkommen att prova på och se om körsång är någonting för dig!

Bureå kyrkokör är en öppen kör för både yngre och äldre. Vi sjunger en mycket varierad och bred repertoar, huvudsakligen av sakral karaktär, som består av såväl ny som äldre musik. Vi brukar, förutom uppsjungningar i Bureå kyrka, regelbundet göra utflykter till andra platser och emellanåt gör vi längre körresor även utomlands. Under vårterminen 2014 genomfördes till exempel en körresa till Rom!

Hösten 2017 framförde vi Mozarts requiem tillsammans med St Olovs kyrkokör, både i Sankt Olovs kyrka och i Bureå kyrka! Inspelning från Bureå kyrka kan du hitta längst ned på denna sida.

Våren 2018 genomfördes en körresa till Åre där vi bland annat sjöng i Duveds kyrka och i Järpens kyrksal och njöt av Sveriges fantastiska fjällvärld.

Program för vårtterminen 2018
3/6 Mässa "I välsignan och fröjd" 11.00 Bureå kyrka
5/8 Ekumenisk gudstjänst 11.00 Tältet

Om du vill lyssna på Bureå kyrkokör kan följande inspelningar från högmässan 14/2 2016 vara intressant. I den gudstjänsten framförde vi en mässa av Piret Rips samt Oändligt han ger av Gabriel Fauré.

Kyrie.mp3
Gloria.mp3
Sanctus.mp3
AgnusDei.mp3